- bohatá na vlákninu
- dodá pocit sýtosti
- dobrý zdroj bielkovín (16%)
- bezlepková
- hypoalergénna
Kokosová múka má podobnú konzistenciu ako bežná múka. Vďaka vysokému obsahu vlákniny dodá pocit sýtosti. Múka je prirodzene bezlepková, hypoalergénna a obsahuje nízky obsah sacharidov, preto je vhodná aj pri redukčných diétach.
Kokosová múka sa nezhoduje so strúhaným kokosom. Kokosový orech neobsahuje glutén. Má nizky obsah omega 6 mastných kyselín, preto sa môže bezpečne vystavovať vysokým teplotám. Má o 30 % vyššiu nutričnú hodnotu ako len strúhaný kokosový orech, vysoký obsah bielkovín a vláknin.
Konzistencia kokosovej múky je veľmi podobná pšeničnej múke. Nahraďte 15-20 % iných múk z tradičných receptov kokosovou múkou. Mnohé jedlá sa dajú pripraviť aj v 100 % nahradené. Má nízky obsah sacharidov, je ideálna na pečenie chlebov, pekárenských výrobkov a zákuskov. Obsahuje menej strávitelných sacharidov ako iné múky, vrátane sójovej. Je bohatá na vlákninu 38%, čo je najvyšší podiel oproti ostatným múkam. Je hypoalergénna a je vhodná pre tých, ktorí dodržiavajú diéty s nízkym obsahom sacharidov (paleodiéta).
Použitie:
- pri pečení alebo varení nahraďte obilnú múku z 20-tich % kokosovou múkou
- vhodná k zjemneniu polievok, omáčok, prívarkov, ktorým dodá exotický nádych
- vynikajúca do domácej čokolády a iných sladkých poliev, pudingov alebo sladkého pečiva
- osvieži mliečne koktejly a smoothie